Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά όλους τους γονείς των μαθητών του για τη συμπαράσταση και ενεργό ανταπόκρισή τους στο φιλανθρωπικό παζάρι - Πράξη Αγάπης για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα τού σχολικού έτους 2016-2017.
Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε και καταμετρήθηκε στις τακτικές συνεδριάσεις τού διδακτικού συλλόγου ανήλθε στα 407,10€. Κατόπιν ομόφωνης απόφασης το ποσό αυτό δόθηκε στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.
Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό είναι αναγνωρισμένο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι ανεξάρτητο από διεθνείς οργανισμούς και φορείς, δεν έχει ιδρυματικό χαρακτήρα και είναι το πρώτο ελληνικό παιδικό χωριό.
Σκοπός τού Ελληνικού Παιδικού Χωριού είναι η μόνιμη και μακροχρόνια παροχή φροντίδας, μόρφωσης, στέγης και ψυχολογικής στήριξη των παιδιών στη βάση τής ελληνο-ορθόδοξης παράδοσης και των αρχών τής Παιδαγωγικής και τής Ψυχολογίας. Το«Ελληνικό Παιδικό Χωριό επιδιώκει να προσφέρει τους βασικούς όρους τής οικογενειακής ζωής σε παιδιά των οποίων οι γονείς είτε δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή είτε, για διαφόρους λόγους, δεν μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη τής γονικής μέριμνας.
Το πρόβλημα των παιδιών χωρίς οικογένεια ή παιδιών που τα κακομεταχειρίζονται ή που οι γονείς δεν έχουν ούτε να τα θρέψουν είναι ίσως μεγαλύτερο από ό,τι ο μέσος πολίτης μπορεί να φαντασθεί. Πολλά παιδιά ζουν τα πρώτα χρόνια τής ζωής τους με στερήσεις και με τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης, υφιστάμενα την εγκατάλειψη και πολλές φορές την εγκληματική συμπεριφορά των προσώπων τού στενού τους περιβάλλοντος. Σε αυτά τα παιδιά το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο θέλει να χαρίσει μια αληθινή οικογένεια.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα τού σωματείου www.paidikoxorio.gr
Συνημμένα ακολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή, οι αποδείξεις κατάθεσης και είσπραξης και το ευχαριστήριο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.