Για δωδέκατη συνεχή χρονιά οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης η ολοήμερη εκδήλωση «Ημέρα Γονέων», η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.
Η «Ημέρα Γονέων» αποτελεί μια καινοτόμο δράση, η οποία συνδιοργανώνεται και συμπαρουσιάζεται από παιδιά, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς, και έχει απώτερο στόχο τη δημιουργική μάθηση μέσα από ποικίλους τρόπους έκφρασης καθώς και  τη μετάδοση ποικίλων μηνυμάτων.
Την ημέρα αυτή το Νηπιαγωγείο ανοίγει τις πόρτες του, κατά τη διάρκεια τού πρωινού του προγράμματος, στους γονείς των παιδιών προκειμένου αφενός να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους σε παρουσιάσεις και δραστηριότητες και αφετέρου να συμμετάσχουν και οι ίδιοι σε παρόμοιες.
Η εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη εφέτος στα είκοσι χρόνια συνεχούς λειτουργίας που συμπληρώνει το Νηπιαγωγείο, στηρίχτηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Εδώ Αρσακειούπολη», που εκπονείται την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Το πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί σταθμό και σημείο αναφοράς στη δημιουργική, απρόσκοπτη και λαμπρή πορεία τού Νηπιαγωγείου, αντλεί το περιεχόμενό του από την παιδική ραδιοφωνική σειρά «Εδώ Λιλιπούπολη», που μεταδιδόταν από το Τρίτο Πρόγραμμα τής Ελληνικής Ραδιοφωνίας στο τέλος της δεκαετίας τού '70.
Η εκδήλωση άνοιξε με ένα αφιέρωμα στα 20 χρόνια λειτουργίας τού Νηπιαγωγείου, που περιελάμβανε τραγούδια από τα παιδιά και ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα με αποσπάσματα από προηγούμενες Ημέρες Γονέων.
Στη συνέχεια τής ημέρας τα παιδιά παρουσίασαν μια ποικιλία από πολυμορφικά δρώμενα με λόγο και κίνηση, τραγούδια, χορογραφίες, παιχνίδια γνώσεων, αγγλικά παιχνιδοτράγουδα και εικαστικά δρώμενα.
Οι γονείς, χωρισμένοι σε ομάδες, επιδόθηκαν και αυτοί με τη σειρά τους σε παιχνίδια γνώσεων, εικαστικές δημιουργίες, διαγωνιστικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσαν, επίσης, και τα θεατρικά δρώμενα που είχαν ετοιμάσει οι δύο ομάδες γονέων και τα οποία παρουσίασαν στα παιδιά τους με περισσή υποκριτική τέχνη.
Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή βραβείων και αναμνηστικών στις ομάδες των γονέων και των παιδιών, καθώς και με έναν ομαδικό χορό, όπου παιδιά, γονείς και νηπιαγωγοί χόρεψαν παρέα και έγιναν μια αγκαλιά.
Η πολυμορφική εκδήλωση «Ημέρα Γονέων», σημείο αναφοράς για το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, δεν αποτελεί μια τυπική εκδήλωση αλλά ένα ουσιαστικό και αναπόσπαστο μέρος όλου τού προγράμματός του.
Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της, διαρκεί μία ημέρα, ωστόσο η σημασία της αποτυπώνεται σε όλη την δραστηριότητα τού σχολικού έτους καθώς έχει πολύ θετικά αποτελέσματα τόσο στη διαδικασία τής μάθησης των παιδιών όσο και στη σχέση Σχολείου και οικογένειας.