Οι ομάδες τού Σχολείου μας κατέκτησαν την τρίτη, τέταρτη και έκτη θέση ανάμεσα σε σχολεία όλης τής Ελλάδας στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.
Το θέμα τού εφετινού διαγωνισμού ήταν η Ανακύκλωση.
Οι ομάδες μας έπρεπε να δημιουργήσουν ρομπότ τα οποία θα βοηθούσαν στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Η ομάδα που πήρε την τρίτη θέση είχε το όνομα "The Green Musketeers"  και αποτελείτο από τους μαθητές Αστρά Γιώργο και Παπαγεωργίου Χρήστο. Οι μαθητές κατασκεύασαν ένα ρομπότ για να ενισχύσουν την ανακύκλωση στα σχολεία δίνοντας στους μαθητές ένα κίνητρο. Για κάθε δύο ανακυκλώσιμα υλικά που τοποθετούν στον κάδο θα παίρνουν δώρο ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι. Το ρομπότ διαχωρίζει τα ανακυκλώσιμα υλικά σε χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο.
Η ομάδα που πήρε την τέταρτη θέση ήταν τής Ε΄ τάξης δημοτικού με το όνομα "Recycling Masters" και αποτελείτο από τους μαθητές Καρβούνη Δημήτρη, Κολοβό Ανδρέα και Λινάρδο Σπύρο. Οι μαθητές σκέφτηκαν μια κατασκευή η οποία θα υπάρχει σε όλα τα σπίτια, θα είναι τοποθετημένη στον κάδο απορριμμάτων και θα είναι έτοιμη να δεχτεί τα σκουπίδια (ανακυκλώσιμα και μη) των κατοίκων. Το ρομπότ διαχωρίζει τα ανακυκλώσιμα υλικά σε χαρτί, πλαστικό και μη ανακυκλώσιμα.
Η ομάδα που πήρε την έκτη θέση ήταν τής Στ΄ τάξης δημοτικού με το όνομα "RoboCraft" και αποτελείτο από τους μαθητές Καδά Χρήστο, Μπαλαφούτα Τάσο και Οικονομόπουλο Γιώργο. Οι μαθητές κατασκεύασαν ένα ρομπότ-διαχωριστή απορριμμάτων σε χωματερή. Το ρομπότ αυτό είναι ικανό να αναγνωρίζει εάν ένα σκουπίδι είναι ανακυκλώσιμο ή όχι. Στην περίπτωση που είναι ανακυκλώσιμο το ρομπότ-διαχωριστής το τοποθετεί στον κατάλληλο κάδο ανάλογα με το είδος του: χαρτί, αλουμίνιο ή πλαστικό. Εάν ένα σκουπίδι δεν είναι ανακυκλώσιμο, τότε το τοποθετεί σε ξεχωριστό κάδο.