Με αφορμή την Ημέρα κατά τού Σχολικού Εκφοβισμού, στις 6 Μαρτίου 2015 οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, στις τάξεις των Αγγλικών, παρακολούθησαν με τη δασκάλα τους κ. Πόπη Γεωργακέλλου σχετικά βίντεο και συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες προκειμένου να διατυπώσουν αλλά και να ανανεώσουν τις ζεστές και ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις ανάμεσά τους και να δηλώσουν περήφανα ότι μπορούν να βοηθήσουν στη συρρίκνωση αυτού τού ατυχούς φαινομένου.
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης, με το σύνθημα “Let’s speak… GIRRAFE”, αποφάσισαν να μιλούν με τη γλώσσα τής καρδιάς τους και να κοιτάζουν πάντα μπροστά για έναν καλύτερο και πιο αγαπημένο κόσμο.  Έμαθαν ότι η καμηλοπάρδαλη, που μπορεί να μη μιλά, έχει τη μεγαλύτερη καρδιά από όλα τα ζώα τού πλανήτη και αφού είναι τόσο ψηλή βλέπει πάνω και πιο μακρυά από όλα τα υπόλοιπα ζώα. Κοιτά μπροστά, δηλαδή το μέλλον, και αγαπά πολύ και δυνατά, με τη μεγάλη της καρδιά. Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους, οι μαθητές φόρεσαν τα αφτιά τού χαριτωμένου αυτού ζώου και αποφάσισαν να ακούν τα πάντα από τη θετική τους πλευρά. Η φράση “If you chose to be polite over being right, you’ll always be right” έγινε το σύνθημα της ομάδας τους και όλοι μαζί έφτιαξαν ένα σύννεφο με λέξεις τής καρδιάς τους: respect, dignity, love, friendship, help, hope, patience, tolerance.
Στην Στ΄ τάξη οι μαθητές παρακολούθησαν το διασκεδαστικό βίντεο τού Dr Seuss “Star-bellied Sneetches or Plain-bellied Sneetches?”, που ήταν η πραγματική αποτύπωση τού πόσο μάταιο είναι τελικά να θεωρεί κανείς τον εαυτό του καλύτερο και να περιφρονεί τους άλλους. Τα παιδιά διατύπωσαν εξαιρετικά ώριμες σκέψεις για το επίμαχο θέμα τού σχολικού εκφοβισμού και για μια ακόμη φορά απέδειξαν πόσο εύκολα μπορούν να λειτουργήσουν σαν ομάδα. Εκτός από το εξαιρετικό word cloud που έφτιαξαν με κεντρικό σύνθημα “REACH OUT”, ενώθηκαν σε έναν πολύπλοκο και καλοφτιαγμένο ιστό όπου ο ένας μυούσε και ένωνε τον άλλο χρησιμοποιώντας φράσεις μικρές μα συνάμα πολύ δυνατές: I can trust you, I can trust you, You’re my friend, you can help me, You’re kind-hearted, Let’s share, We can work together, I love you!!!