Στις 6 Απριλίου 2017 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού (Κλασικού) ξεκίνησαν για την τριήμερη εκδρομή τους στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της.
Την πρώτη ημέρα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία τής συμπρωτεύουσας μέσα από τα αξιοθέατα, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της, αλλά και να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παίρνοντας έτσι μια γεύση από τη φοιτητική ζωή.
Τη δεύτερη ημέρα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο τού τάφου τού Φιλίππου στη Βεργίνα και μελέτησαν την εφαρμογή των αρχών τής αειφορίας στο περιαστικό δάσος τού Αγίου Νικολάου στη Νάουσα.
Την τρίτη ημέρα επισκέφθηκαν το επιστημονικό κέντρο ΝΟΗΣΙΣ, όπου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, στο Μουσείο Αυτοκινήτων και γνώρισαν τις φυσικές επιστήμες με τα διαδραστικά εκθέματα τού Τεχνοπάρκου.
Η εκδρομή σηματοδότησε τη λήξη τού περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπόνησαν οι μαθητές με τίτλο «Εθελοντισμός για το περιβάλλον» με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Β. Χαμηλοθώρη, φυσικό, και την κ. Α. Βεζυργιάννη, φιλόλογο.