Με την ευκαιρία τής χριστουγεννιάτικης γιορτής και τής εορταγοράς, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016, οι μαθητές τού Γαλλικού τμήματος τής Α´ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την έννοια τής αλληλεγγύης και την αξία τής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
Αρχικά, μέσα από άρθρα τού γαλλικού Τύπου και προβολή βίντεο, ενημερώθηκαν για διάφορες ανθρωπιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες και αντάλλαξαν απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο κάθε πολίτης μπορεί να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του.
Στη συνέχεια εντόπισαν, με τη βοήθεια εικόνων, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί κάτοικοι τόσο των αναπτυσσόμενων όσο και των αναπτυγμένων κοινωνιών, όπως καθεστώς ακραίας φτώχειας, έλλειψη στέγης, μοναξιά, κατάθλιψη, δυσκολίες επιβίωσης μετά από φυσικές καταστροφές, συζήτησαν στην τάξη για τις έκτακτες ή καθημερινές τους ανάγκες και μελέτησαν σχετικό γαλλικό κείμενο δοκιμιακού λόγου.
Τέλος, αναζήτησαν στο διαδίκτυο πληροφορίες για γαλλικές ανθρωπιστικές οργανώσεις που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια σε αυτές τις περιπτώσεις.
Σε μια προσπάθεια να συνδράμουν στη γενικότερη ευαισθητοποίηση τής σχολικής κοινότητας και εργαζόμενοι τόσο ατομικά όσο και σε ομαδικό πλαίσιο, εκπόνησαν εργασίες τις οποίες ανήρτησαν σε ταμπλό στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή τού Σχολείου.