Tην Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 οι μαθητές τής εικονικής πολιτιστικής επιχείρησης “EPEIKON” μαζί με μέλη άλλων 3 διακριθέντων μαθητικών επιχειρήσεων κήρυξαν την έναρξη τής συνεδρίασης τού Χρηματιστηρίου, για πρώτη φορά στα 140 χρόνια λειτουργίας του και βραβεύθηκαν για το προϊόν “APPOLLO”.
Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) και το Χρηματιστήριο Αθηνών οργάνωσαν τη σημαντική αυτή εκδήλωση, δίδοντας έμφαση στη συνεργασία και στην ανάπτυξη τής επιχειρηματικής σκέψης των νέων τής εποχής μας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κήρυξη έναρξης των εργασιών τού Χρηματιστηρίου από τους προέδρους όλων των εικονικών επιχειρήσεων, ακολούθησαν οι ομιλίες από τον πρόεδρο τού Χρηματιστηρίου κ. Σ. Λαζαρίδη, την πρόεδρο τού Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων κ. Λ. Παναγιωτοπούλου και τον γενικό διευθυντή τού ΣΕΝ κ. Α.Τζικόπουλο.
Στη συνέχεια οι μαθητές έκαναν δηλώσεις στα τηλεοπτικά μέσα που κάλυπταν την εκδήλωση (ΕΡΤ, SKY, ANT1, STAR κ.ά).
Η σημαντική ημερίδα έκλεισε με τη βράβευση των εικονικών επιχειρήσεων και τη δεξίωση που παρετέθη προς τιμήν των βραβευμένων μαθητών και των καθηγητών τους.
Η συγκεκριμένη πρόσκληση και βράβευση συνιστά μεγάλη τιμή για την “EPEIKON” καθώς κατέκτησε το 9ο βραβείο της, πραγματικά μοναδική επιτυχία που δεν έχει κερδίσει καμία άλλη εικονική επιχείρηση στα προηγούμενα χρόνια.
Οι μαθητές παρέλαβαν το βραβείο τους γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό, γνώρισαν και συζήτησαν με τα στελέχη τού Χρηματιστηρίου και έζησαν στον κόσμο τής οικονομίας και των επιχειρήσεων, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη καθηγήτριά τους κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη.
Να υπενθυμίσουμε ότι η “EPEIKON” δημιουργήθηκε από τη συνεργασία τού πολιτιστικού προγράμματος «ΔΙΑΖΩΜΑ», με υπεύθυνη την Υποδιευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Σοφία Ραπτάκη, φιλόλογο, και τού Προγράμματος Επιχειρηματικότητας «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων - Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/ J.A. Greece), με υπεύθυνη την κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών και Νομικών Επιστημών.
Το προϊόν τής “EPEIKON” “APPOLLO” είναι συνδυασμός συσκευής προβολής εικονικής πραγματικότητας και εφαρμογής κινητών τηλεφώνων, που ξεναγεί τον χρήστη οπτικοακουστικά, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, στον Ναό τού Επικούρειου Απόλλωνα, στις Βάσσες τής Πελοποννήσου, όπως ήταν στην αρχική του μορφή κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα.

Δήλωση τής καθηγήτριας κ. Δήμητρας Χατζηαγγελάκη για την εκδήλωση στο Χρηματιστήριο:
https://www.youtube.com/watch?v=ezs27OkdnZ4


Πώς διαφημίστηκε η εκδήλωση από τα ΜΜΕ:
BUSINESS REPORT
https://www.facebook.com/niki.karathanou.9/videos/10155006931389524/

ANT1 NEWS
http://www.antenna.gr/minisites/ant1-news/watch/ant1-news-s1-e8945-mathites-htipisan-to-kabanaki-sto-hrimatistirio-athinon

ALPHA
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=7v-wE89QsHg

EMEA.GR
http://www.emea.gr/%cf%87%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%ad%cf%87%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%82-%c2%ab%ce%b5%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba/503615/

YOUTUBE
https://www.youtube.com/attribution_link?a=dRRbmqmraog&u=%2Fwatch%3Fv%3DLECEr4l8r40%26feature%3Dshare

TIMELINK.GR
http://www.timelink.gr/arthro/oikonomia/ta-niata-deixnoyn-to-dromo

YOUTUBE