Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 οι μαθητές τής Α΄ Γυμνασίου τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού είχαν την τιμή να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα κ. Αγγελική Δαρλάση, στον χώρο τής βιβλιοθήκης τού Σχολείου, με αφορμή την ανάγνωση τού βιβλίου της «Όταν έφυγαν τα αγάλματα».
Οι μαθητές μπόρεσαν μέσα από τη συζήτηση και τις απαντήσεις που πήραν να καταλάβουν όχι μόνο περισσότερα στοιχεία για αυτή τη βαθιά αντιπολεμική ιστορία, αλλά και να πάρουν σημαντικές πληροφορίες για την πραγματική ιστορία τής απόκρυψης των αρχαιοτήτων τού Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κατά τη διάρκεια τού Ελληνοϊταλικού πολέμου.
Η κ. Δαρλάση μετέφερε τους μαθητές στον κόσμο τού βιβλίου της αλλά και στον πραγματικό κόσμο των ιστορικών γεγονότων μέσα από μια συζήτηση πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική.
Στο τέλος τής συνάντησης οι μαθητές των τμημάτων Α ΄2, Α΄3 και Α΄4 διάβασαν στη συγγραφέα εργασίες δημιουργικής γραφής, και οι μαθητές τού Α΄1 παρουσίασαν σύντομο βίντεο-τρέιλερ που εμπνεύστηκαν από την ανάγνωση τού βιβλίου της.