Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εφετινή εκπαιδευτική - περιβαλλοντική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, εάν κρίνουμε από το χαμόγελο και την ευχάριστη διάθεση των μαθητών καθ’ όλη τη διάρκειά της.
Η εκδρομή διοργανώθηκε με σκοπό να αποκαλύψει στα παιδιά τις φυσικές ομορφιές τού νησιού, παράλληλα όμως δόθηκε η δυνατότητα της επίσκεψής τους σε σημαντικούς χώρους συνδεδεμένους με την ιστορία και την παράδοση των Νομών Χανίων, Ρεθύμνης και Ηρακλείου.
Το οδοιπορικό μας είχε ως αφετηρία τον Νομό Ηρακλείου, όπου επισκεφθήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, θαυμάσαμε τα εκθέματα από τη χλωρίδα και πανίδα τού νησιού, λάβαμε μέρος σε πειράματα Φυσικής και Γεωλογίας και  «ταρακουνηθήκαμε» κατά την προσομοίωση σεισμού που «αφύπνισε» τους μαθητές.
Στη συνέχεια, περιηγηθήκαμε, με τη βοήθεια έμπειρου ξεναγού, στον μαγευτικό αρχαιολογικό χώρο τής Κνωσού και αργά το μεσημέρι φτάσαμε στη Μυρτιά, το χωριό τού Νίκου Καζαντζάκη, όπου αποκομίσαμε σπάνιες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του.
Το απόγευμα τα παιδιά περιπλανήθηκαν στις «θάλασσες» ενός από τα πιο εντυπωσιακά και σύγχρονα ενυδρεία τής Μεσογείου, τού CretAquarium – Θαλασσόκοσμος.
Όλοι οι προορισμοί τής επόμενης ημέρας αφορούσαν στον Νομό Χανίων. Το πρωινό πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις στο πάρκο χλωρίδας και πανίδας τού Πολυτεχνείου Κρήτης, στους τάφους των Βενιζέλων, καθώς και στο σπίτι-μουσείο τού Ελευθέριου Βενιζέλου, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα ανεκτίμητα κειμήλια και έργα τέχνης που συνδέονται με τη ζωή και το έργο τού μεγάλου Έλληνα πολιτικού.
Το μεσημέρι φτάσαμε στο Βοτανικό Πάρκο στις Φουρνές, όπου, αφού απολαύσαμε τα τοπικά φαγητά, περιηγηθήκαμε στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον τής περιοχής με τα φρουτόδεντρα από όλον τον κόσμο, τα βότανα, τα φαρμακευτικά και καλλωπιστικά φυτά.
Το απόγευμα κάναμε τη βόλτα μας στο λιμάνι των Χανίων .
Την τρίτη ημέρα, μετά από ένα καλό πρωινό, αναχωρήσαμε για το φαράγγι τού Σαρακήνου στα Μεσκλά.
Εκεί περπατήσαμε σχεδόν 2,5 ώρες, όμως η ομορφιά τής φύσης μάς αποζημίωσε.
Προς το μεσημέρι μεταβήκαμε στον Νομό Ρεθύμνης, όπου επισκεφθήκαμε την ιστορική Μονή Αρκαδίου.
Στη συνέχεια, αφού απολαύσαμε ένα παραδοσιακό γεύμα στο φαράγγι τού Αγίου Αντωνίου, κάναμε την απογευματινή μας βόλτα στην πόλη τού Ρεθύμνου.
Το πρωινό τής τέταρτης ημέρας επισκεφθήκαμε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο και το μεσημέρι γευματίσαμε στη πόλη των Χανίων.
Το απόγευμα κάναμε μια τελευταία βόλτα στο καταπληκτικό λιμάνι των Χανίων και μέσα από τα Στιβανάδικα φτάσαμε στα λεωφορεία με προορισμό το αεροδρόμιο.
Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε η εκδρομή μας στην Κρήτη, η οποία χαρακτηρίστηκε από το κέφι και την άψογη συμπεριφορά των μαθητών μας.
Στην εκδρομή συμμετείχαν οι καθηγητές κ. Θοδωρής Κόκκοτας, Παντελής Κατηνιώτης, Κατερίνα Ζωίδου, Ευάγγελος Αργυράκης, Έλενα Σκούμπου, Αναστασία Μανιώτη και Κωνσταντίνος Αραμπατζής.