Στο πλαίσιο τής εκπόνησης τού περιβαλλοντικού προγράμματος «Οι δρόμοι τού κρασιού» οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού πραγματοποίησαν εκδρομή στην Αρχαία Νεμέα, στην Επίδαυρο και στο Ναύπλιο, από τις 6 έως τις 7 Απριλίου 2017.
Τους μαθητές συνόδευσαν ο Υποδιευθυντής κ. Χ. Γραικός και οι καθηγητές κ. Φ. Κατσαμπάνη, Α. Μιχαήλ, Ε. Τσοτσορού, Μ. Μιχαλοπούλου και Ε. Δεληγιαννάκη.
Η εκδρομή ξεκίνησε με τον διάπλου τού Ισθμού που ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία.
Στη συνέχεια, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο τής Νεμέας και να γνωρίσουν από κοντά τον Steven Miller, καθηγητή Αρχαιολογίας τού Πανεπιστημίου τού ΜπέρκλεΪ, ο οποίος δουλεύοντας με πολύ ζήλο ανέδειξε με τις ανασκαφές του και με την αναβίωση των Νεμέων Αγώνων αυτόν τον σημαντικό χώρο.
Η επόμενη στάση έγινε στο οινοποιείο «Γαία» όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του και γνώρισαν μια από τις πιο ποιοτικές αμπελουργικές περιοχές τής Ελλάδας.
Επόμενος προορισμός ήταν το Σοφικό Κορινθίας, που ήταν και ο τόπος διαμονής τους.
Το απόγευμα οι μαθητές ασχολήθηκαν με αθλοπαιδιές και η πρώτη η μέρα έκλεισε με δείπνο και ψυχαγωγία.
Την επόμενη ημέρα οι μαθητές, αφού παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την αγροτική ζωή και οικονομία, αναχώρησαν για τον αρχαιολογικό χώρο τής Επιδαύρου.
Τα παιδιά θαύμασαν από κοντά το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο, από άποψη ακουστικής και αισθητικής, το οποίο βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο τού ιερού που ήταν αφιερωμένο στο θεραπευτή θεό τής αρχαιότητας Ασκληπιό.
Μετά την ενδιαφέρουσα ξενάγηση και το γεύμα σε εστιατόριο τής περιοχής οι εκδρομείς αναχώρησαν για τον τελευταίο σταθμό, το Ναύπλιο όπου περιηγήθηκαν στην γραφική πόλη με τα όμορφα κτήρια και τις ιστορικές εκκλησίες της.
Τέλος, ανανεωμένοι και γεμάτοι εντυπώσεις όλοι, μαθητές και καθηγητές, επέστρεψαν στην Αθήνα ανυπομονώντας να ξαναζήσουν μια τόσο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα εμπειρία.