Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 οι μαθητές όλων των τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συνάντησαν τη συγγραφέα κ. Μ. Κλιάφα, με αφορμή την ανάγνωση και επεξεργασία τού μυθιστορήματός της «Μια μπαλάντα για τη Ρεβέκκα».
Οι μαθητές κάθε τάξης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη συγγραφέα για ένα δίωρο στον χώρο τής βιβλιοθήκης των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και να της θέσουν ερωτήσεις για τη ζωής της, τα βιώματά της, τις συγγραφικές και αναγνωστικές συνήθειες και επιλογές, τον τρόπο με τον οποίο εμπνέεται τις ιστορίες της, την απόφασή της να αφήσει ανοιχτό το τέλος στο μυθιστόρημά της, ακόμα και τη διαδικασία που απαιτείται για την έκδοση ενός βιβλίου.
Η συγγραφέας με αμεσότητα και ειλικρίνεια αφοπλιστική απάντησε στους μαθητές, αποκαλύπτοντας πτυχές τής ζωής της αλλά και τής συγγραφικής της δραστηριότητας.
Τόνισε πως η δημιουργία τού μυθιστορήματός της «Μια μπαλάντα για τη Ρεβέκκα» είχε ως προαπαιτούμενο την έρευνα για το θέμα και ότι οι ήρωες, άπαξ και γεννηθούν στο μυαλό και τη φαντασία της, «πολιορκούν» την καθημερινότητά της.
Μάλιστα, εκμυστηρεύτηκε πως σε ένα σημείο τού βιβλίου «Μια μπαλάντα για τη Ρεβέκκα», ένα κεφάλαιο που την απασχολούσε το ολοκλήρωσε κατά τη διάρκεια πτήσης προς το Παρίσι!
Η δημιουργία των βιβλίων της γίνεται αργά, τα δουλεύει χρόνια και πριν τα οδηγήσει στην έκδοση, τα αφήνει στο συρτάρι για αρκετό χρόνο, για να μπορέσει να τα ξαναδιαβάσει αποστασιοποιημένη, ως αναγνώστης πια.
Οι μαθητές προσέφεραν στη συγγραφέα δημιουργίες τους, εικαστικές και γραπτές, που εμπνεύστηκαν από την επεξεργασία τού μυθιστορήματός της στην τάξη, γεγονός που ενθουσίασε την κ. Κλιάφα.
Ήταν μια όμορφη συνάντηση, ιδιαίτερα εποικοδομητική για τους μαθητές που δήλωσαν επίσης ενθουσιασμένοι!
Διαβάστε τις εντυπώσεις των μαθητών  εδώ