Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 6 Ιουνίου 2017 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα, μαζί με τις καθηγήτριες τους κ. Ο. Δασκαλοπούλου, Α. Καλλιβρούση και Δ. Χατζηιωάννου, παρακολούθησαν ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα Γαλλικά, με θέμα «Le printemps des couleurs» («Η άνοιξη των χρωμάτων»). Το πρόγραμμα εκπόνησαν η υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Φανή Τριπολιτσιώτη, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου.
Οι μαθητές αρχικά επισκέφθηκαν τον κήπο τού Σχολείου, στον οποίο είχαν την ευκαιρία να δουν, να πιάσουν και να μυρίσουν μια σειρά από φυτά, δέντρα αλλά και καρπούς. Στη συνέχεια, μέσα από έντυπο υλικό στα Γαλλικά, αναγνώρισαν την ονομασία τους στη γαλλική γλώσσα και κατέταξαν τα φυτά σε τρεις κατηγορίες: πόες, θάμνους και δέντρα. Τέλος, παρήγαγαν προτάσεις χρησιμοποιώντας το ονόματα των φυτών που είδαν σε συνδυασμό με τα χρώματα που ήδη έχουν διδαχθεί.
Έτσι οι μαθητές με βιωματικό τρόπο ήρθαν σε επαφή με τη φύση, ενώ παράλληλα εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους, το οποίο και χρησιμοποίησαν για την παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου.