Η Ναννίνα Σακκά, συγγραφέας φτασμένη για πολλά χρόνια, δασκάλα ξεχωριστή για πολλές δεκαετίες στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Δημοτικά Εκάλης, με το χάρισμά της να μαγεύει τα παιδιά συνεπήρε τους μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, με τους οποίους συναντήθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016.
Η συγγραφέας πληθωρική προσωπικότητα με τη λάμψη στο φέγγος των ματιών της αξόδευτη, με το μικρό παιδί μέσα της, που σε πείσμα τού χρόνου, μένει πάντα παιδί και αγαπάει να κάνει τη ζωή να μοιάζει παραμύθι.
Με το βλέμμα ζεσταμένο από την εκφραστικότητα και την αμεσότητα τού λόγου της, τα παιδιά την άκουσαν να τους μιλάει για τα σπίτια τής ζωής της, που τα κλείνει όλα τρυφερά και γλυκά στο βιβλίο της «Η μικρή πολιτεία μιας ζωής». Είναι τα σπίτια που μεγάλωσε, σαν το σπίτι τής γιαγιάς και τού πατέρα, το σπίτι στην εξοχή, αλλά και εκείνα που σκέπασαν για λίγο τον παιδικό της κόσμο, καθώς και εκείνα που στέγασαν προστατευτικά τα βιώματα, τις ανησυχίες, τις αναζητήσεις, τις δοκιμές, τις εμπειρίες τής νιότης και τής ωριμότητας. Κρατιούνται όλα μέσα της ζωντανά, ξεχωριστά, άφθαρτα στη θύμηση και στις αισθήσεις με το έλεος τού χρόνου. Έχουν γίνει δικά της, είναι πολύτιμα φυλαχτά στον νου και στην καρδιά, μιας και των σπιτιών η ανάσα μένει μέσα μας ζεστή, ευεργετική, λυτρωτική, για να μπορούμε να υπάρχουμε.
Για να δείτε τις εντυπώσεις των μαθητών από τη συνάντησή τους με την κ. Σακκά  πατήστε εδώ.