Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Πληροφορικής, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, με τη συνοδία των δασκάλων τους κ. Νίκης Θεοδωρακοπούλου και Γιώργου Πετράκη και τής καθηγήτριας Πληροφορικής κ. Δήμητρας Ανδριοπούλου, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και να συμμετάσχουν στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «Lego Wedo-Scratch».
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και συναρμολόγησαν τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες και άξονες, με σκοπό να κατασκευάσουν με τα χέρια τους μια απλή μηχανή, τον «πεινασμένο αλιγάτορα». Διασκεδάζοντας, ήρθαν σε επαφή με αισθητήρες και ανέπτυξαν τον πρώτο τους αυτοματισμό. Στη συνέχεια, εργάστηκαν σε ένα περιβάλλον οπτικού προγραμματισμού με πλακίδια και δημιούργησαν το πρόγραμμα, τη σωστή δηλαδή ακολουθία εντολών, με στόχο την κίνηση τού αλιγάτορά τους.
Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά, εξάσκησαν τη μεθοδική και ερευνητική τους σκέψη και έμαθαν να λειτουργούν ομαδοσυνεργατικά για την επίτευξη τού βέλτιστου αποτελέσματος.