Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και τής Πρωτοχρονιάς οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται τη Γαλλική ως δεύτερη ξένη γλώσσα εξέφρασαν τα συναισθήματά τους για την αγαπημένη τους γιορτή με πολλούς τρόπους: τραγούδησαν, έγραψαν κάρτες με όμορφες ευχές, είδαν γαλλικά φιλμάκια μικρής διάρκειας στα Γαλλικά και ζωγράφισαν.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων, έχοντας διδαχθεί στη μέθοδο Zig Zag το λεξιλόγιο που αφορά στα Χριστούγεννα αλλά και στα δώρα, έγραψαν ευχές στα Γαλλικά και έφτιαξαν υπέροχες χειροτεχνίες.
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης άκουσαν γαλλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και φιλοτέχνησαν κάρτες με ευχές για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης έμαθαν το γαλλικό παραδοσιακό τραγούδι «Il est né le divin enfant», το οποίο και τραγούδησαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή τού Σχολείου.
Τέλος, χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές των μαθητών των Γ΄ και Δ΄ τάξεων διακόσμησαν ταμπλό σε κεντρικό χώρο τού Σχολείου.
Σκοπός των δράσεων είναι η συμμετοχή και η ελεύθερη έκφραση των μαθητών στη γαλλική γλώσσα στην εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, μέσα από διαφορετικές βιωματικές δραστηριότητες που ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις και τους κάνουν να αισθάνονται μεγάλη χαρά συμμετέχοντας σε αυτές.
Την επιμέλεια των δράσεων είχαν οι καθηγήτριες Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου, Αθηνά Καλλιβρούση και Δέσποινα Χατζηιωάννου.