Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού απέσπασε το βραβείο για τη συμμετοχή του στο Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης τού Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία».
Το πρόγραμμα αποτελεί ένα διεθνές δίκτυο, ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1995 και απευθύνεται σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Στόχος τού προγράμματος είναι  η διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης μέσα στη σχολική κοινότητα, ώστε το σχολείο να γίνει ένα πραγματικό «Οικολογικό Σχολείο».
Όταν ένα σχολείο ολοκληρώνει το Σχέδιο Δράσης επιβραβεύεται με τον τίτλο τού «Οικολογικού Σχολείου» και τη Σημαία που φέρει το σήμα τού προγράμματος.
Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού από το 2008 συμμετέχει ενεργά στο Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης και πρόκειται για την 3η του βράβευση με τον τίτλο τού «Οικολογικού Σχολείου» και την Πράσινη Σημαία.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο τού Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου), υπό τη διοργάνωση τής Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας τής Φύσης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, όπου παρευρέθησαν εκπρόσωποι από 110 σχολικές μονάδες που βραβεύονταν.
Η εκδήλωση περιελάμβανε δρώμενα και παρουσιάσεις από μικρούς και μεγάλους μαθητές που είχαν εκπονήσει προγράμματα κατά τη διάρκεια αυτών των τριών χρόνων με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον και τη δημιουργία οικολογικών σχολείων (https://www.ecoschools.gr/news/vraveysi-110-sholeion-sto-moyseio-mpenaki-me-tin-prasini-simaia-ton-oikologikon-sholeion).
Στο τέλος αυτής τής συγκινητικής εκδήλωσης κάθε σχολείο παρέλαβε την «Πράσινη Σημαία» από το Δίκτυο για την επιτυχή ολοκλήρωση τού προγράμματος.
Έτσι η τρίτη Πράσινη Σημαία στολίζει πλέον το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού και θυμίζει στους μαθητές να έχουν πάντα ως πρώτο τους μέλημα την προστασία τής Φύσης.