Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 η κ. Νατάσα Ιωακειμίδου, τοπογράφος – μηχανικός τού Τμήματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης τού Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), και ο συνεργάτης της κ. Κωνσταντίνος Μπάκας επισκέφθηκαν το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού με σκοπό να μιλήσουν στα προνήπια και τα νήπια για το φυσικό φαινόμενο που ονομάζουμε σεισμό, αλλά και για το πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτόν.
Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση, αλλά και στα διαδραστικά παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν στον διαδραστικό πίνακα τού Νηπιαγωγείου. Είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν και να συζητήσουν τις απορίες τους σε σχέση με τον σεισμό, αλλά και να ενημερωθούν για τις συνέπειές του.
Οι ασκήσεις αντιμετώπισης σεισμού, που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς, καθώς και η παραπάνω παρουσίαση από τα μέλη τού Ο.Α.Σ.Π., στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά σχετικά με τα φυσικά φαινόμενα με κοινωνικές συνέπειές τους, αλλά και να τους δημιουργήσουν αίσθημα ασφάλειας δίνοντάς τους όλες τις οδηγίες για την προστασία, τόσο τη δική τους όσο και των συνανθρώπων τους.