Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με αφορμή την ημέρα μνήμης τής Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας, προστάτιδος των Αρσακείων (29 Οκτωβρίου), συζήτησαν με τις νηπιαγωγούς τους για την ιστορία τού Σχολείου μας.
Τα παιδιά έμαθαν πως ο Απόστολος Αρσάκης, που υπήρξε ο ιδρυτής και βασικός ευεργέτης των Αρσακείων, ήταν εκείνος που αποφάσισε το χτίσιμο τού ναού τής Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας προς τιμήν τής αγαπημένης του συζύγου Αναστασίας Αρσάκη.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τον ιερό ναό τής Αγίας Αναστασίας (εξωτερικά, λόγω εργασιών στο εσωτερικό του), αλλά και άλλους χώρους τού Σχολείου, όπως το κεντρικό κτήριο και το θέατρο, και συζήτησαν για την ιστορία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και των Αρσακείων Σχολείων.
Επίσης παρατήρησαν τις προτομές που βρίσκονται στους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους τού Σχολείου προς τιμήν των ευεργετών.
Τέλος, τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τις νηπιαγωγούς τους και στους εξωτερικούς χώρους τού Σχολείου και είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τη μελλοντική τους σχολική ζωή.