e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι μαθητές των ΑπογευματινώνΟμίλων Ρομποτικής των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού καιτού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, που συμμετείχαν στους Περιφερειακούς Διαγωνισμούς Ρομποτικής Αττικής και Πελοποννήσου.

Οι Περιφερειακοί Διαγωνισμοί Ρομποτικής είναι το πρώτο βήμα για την πρόκριση των ομάδων στον τελικό Εθνικό Διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ την 1η Ιουλίου 2017. Από εκεί οι εθνικοί νικητές θα συγκροτήσουν την ελληνική ολυμπιακή αποστολή για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™), που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Κόστα-Ρίκα. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι στον διεθνή διαγωνισμό, που είχε πραγματοποιηθεί στην Ινδία, είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα ο Όμιλος Ρομποτικής των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης.

robotiki-ps1

Το θέμα τού εφετινού Διαγωνισμού ήταν
ηκατασκευή και ο προγραμματισμός ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη (Sustainabots), δηλαδή ρομπότ που σχεδιάζονται ώστε να ενδιαφέρονται για τον πλανήτη, τους ανθρώπους και τους εαυτούς τους, αναβαθμίζοντας τους τρεις πυλώνες τής αειφόρου ανάπτυξης: το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.


Οι μαθητές τού Ομίλου Ρομποτικής των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού συμμετείχαν, για πέμπτη συνεχή χρονιά, στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής Αττικής, ο οποίος εφέτος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 στις εγκαταστάσεις τής Ελληνογερμανικής Αγωγής, στην Παλλήνη. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Regular Δημοτικού με τρεις ομάδες. Ο διαγωνισμός περιελάμβανε κατασκευή ρομπότ και δοκιμασία του στις πίστες τής διοργάνωσης. Και οι τρεις ομάδες μας σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις, κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις και βραβεία, και προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.

Αναλυτικά:
Το 2ο βραβείο στην κατηγορία Regular για μαθητές Δημοτικού και τη 2η θέση στη γενική κατάταξη βαθμολογίας τού συνόλου των συμμετοχών κατέκτησαν οι μαθητές τής ομάδας «Robots of the Caribbean 1» Περικλής Ματθαίου, Μάνθος Συρίγος και Νίκος Σουλιώτης.


Το 3ο βραβείο στην κατηγορία Regular για μαθητές Δημοτικού και την 3η θέση στη γενική κατάταξη βαθμολογίας τού συνόλου των συμμετοχών κατέκτησαν οι μαθητές τής ομάδας «Robots of the Caribbean 2» Γιώργος Μπακάλης, Σπύρος Ντόβας και Νίκος Παπαχρήστου.

Την 5η θέση στη γενική κατάταξη βαθμολογίας τού συνόλου των συμμετοχών κατέκτησαν οι μαθητές τής ομάδας «Robots of the Caribbean 3» Αλέξανδρος Σπατούλας και Γιώργος Χριστοδουλάκης.

Προπονήτριες των μαθητών ήταν οι καθηγήτριες τού Απογευματινού ΟμίλουΡομποτικής των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού κ. Ίριδα Ξενάκη και Ξένια Τριάντη.

Καλή επιτυχία στον τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής!

Οι μαθητές τού Ομίλου Ρομποτικής τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών συμμετείχαν, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής Πελοποννήσου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών.

Οι μαθητές συμμετείχαν στην κατηγορία Open Δημοτικού σε τρεις ομάδες και σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις με σημαντικές διακρίσεις.

Αναλυτικά:
 Το 1ο
 βραβείο στην κατηγορία Open για μαθητές Δημοτικού και τη 2η θέση στη γενική κατάταξη βαθμολογίας τού συνόλου των συμμετοχών κατέκτησαν οι μαθητές τής 1ης ομάδας: Φοίβος Δερματάς, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννης Τσομαρίδης. Τα παιδιά κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν το «Robo.Auto.Parking», ένα ρομποτικό πάρκινγκ αυτοκινήτων με ρομποτικό εκδοτήριο εισιτηρίων και προκρίθηκαννα συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.

Οι μαθητές Δημήτρης Αναστασόπουλος, Σπύρος Βλασταράς, Γιώργος Θεοδωρόπουλος και Γιώργος Παντελής, που αποτελούσαν τη 2η ομάδα, προκρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν το «Eco-Robot», ένα ολοκληρωμένο ρομποτικό σύστημα συλλογής και ανακύκλωσης των απορριμμάτων.

Τέλος η μαθήτρια Κλειώ Παΐζη κατασκεύασε και προγραμμάτισε το «Puppy-Rex», ένα έξυπνο σκυλάκι ρομπότ.

Προπονήτρια των μαθητών ήταν η καθηγήτρια Πληροφορικής τού Σχολείου κ. Όλγα Σταυρουλοπούλου.