e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 η Ομάδα Ρητορικής τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης  συμμετείχε στους Γ΄ Αγώνες Λόγου τού Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, μαζί με 60 περίπου σχολεία από όλη την Ελλάδα.
Οι έξι μαθήτριές μας Μαρία Αγγελοπούλου, Αλεξάνδρα Γαϊδατζή, Χρυσαλίνα Γουλή, Αφροδίτη Καράταγλη, Ελεάννα Παπαθανασίου και Σοφία Τριλυράκη πήραν μέρος στα αγωνίσματα των διττών λόγων, τού αυθόρμητου λόγου, τού προτρεπτικού λόγου και τής νοηματικής ανάγνωσης, και διακρίθηκαν.
Ειδικότερα, η Αφροδίτη Καράταγλη κέρδισε το πρώτο βραβείο στο αγώνισμα τού προτρεπτικού λόγου, ενώ στον τελικό τού ίδιου αγωνίσματος διαγωνίστηκε και η Χρυσαλίνα Γουλή. Η Αλεξάνδρα Γαϊδατζή συμμετείχε στον τελικό τής νοηματικής ανάγνωσης, ενώ η ομάδα των διττών λόγων  με τις μαθήτριες Μαρία Αγγελοπούλου, Αφροδίτη Καράταγλη και Σοφία Τριλυράκη αγωνίστηκε στον ημιτελικό γύρο τού αγωνίσματος, σε έναν εξαιρετικά αμφίρροπο και ενδιαφέροντα αγώνα.
Πέρα από τις διακρίσεις τους, τα κορίτσια είχαν μια εξαιρετική παρουσία με συγκροτημένες ιδέες και καλό λόγο, και συμμετείχαν στους αγώνες με ενθουσιασμό και ευχαρίστηση.
Τις μαθήτριες προετοίμασαν και συνόδευσαν, συμμετέχοντας στη διαδικασίακαι ως κριτές, οι συνάδελφοι κ. Βασιλική Δεμίρη, Βίκτωρ Βαβαρούτσος και Ελένη Κόντα, ενώ ως κριτές συμμετείχαν και οι κ. Αλέξης Αλεξίου από το Γυμνάσιο και οι κ. Ζωή Αθανασέλη και Βασίλης Ραπτόπουλος από το Δημοτικό.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να απευθύνουμε και στους αποφοίτους μας Παναγιώτη Καλαϊδόπουλο, Ανδρέα Παπαστάθη και Μαρία Τσαουσίδου, που συμμετείχαν και αυτοί πρόθυμα ως κριτές στη συνάντηση.
Ευχόμαστε στα παιδιά μας καλή επιτυχία και στις επόμενες διοργανώσεις ρητορικών αγώνων που θα ακολουθήσουν το προσεχές δίμηνο!